20210527-Senior-Games_050-bewerkt-roze.jpg

SENIOR GAMES ROTTERDAM

BEWEEGT U OP 20 SEPTEMBER
MET ONS MEE?

SENIOR GAMES ROTTERDAM

LEKKER BEWEGEN!

XS8RAePbovqSysaOqriEjjWoUe8vOMZEesy0Ax5k.jpeg

LEKKER BEWEGEN!

Op 20 september 2021 vinden de Senior Games Rotterdam plaats, een soort Olympische Spelen voor alle senioren in Rotterdam. 

 

Met elkaar een dag bewegen op sportcomplex Olympia in Rotterdam. ​Ontdek welke sporten u kan beoefenen in Rotterdam, kom samen met buurtgenoten en vier samen met ons de start van het nieuwe sportseizoen.  

Activiteiten zijn bijvoorbeeld stoelyoga, walking football of virtueel fietsen door Tokyo (de Olympische speelstad). Natuurlijk wordt er tijdens de activiteiten rekening gehouden met de op dat moment geldende coronamaatregelen van het RIVM. 

Deelname aan de Senior Games Rotterdam is gratis. 

Activiteiten 

We hebben het programma zo ingericht dat er per tijdsblok, 11:30-13:30 / 14:00-16:00,
200 mensen tegelijkertijd kunnen sporten. Alle activiteiten duren 20 minuten. U kunt aan maximaal 4 sporten mee doen, maar dit is niet verplicht. 
Om tijdens de sportdag en het sporten de afstand zoveel mogelijk te waarborgen vragen wij u, na het twee uur durende tijdsblok, het terrein weer te verlaten, zodat iedereen op een veilig manier kan bewegen. 

Er is een keuze uit meer dan 15 sporten, waardoor de groepen klein blijven en we de afstand tijdens het sporten op gewenste afstand laten plaatsvinden. 

 

U kunt bij inschrijving aangeven in welke sporten u interesse heeft, maar mag ook gewoon langs komen om te kijken: 


Racket sporten:
Tafeltennis, Padel, Tennis

 

Denksporten:
Dammen, Schaken, Klaverjassen

 

Bal sporten:
Beachvolleybal, Jeu du Boules, walking footbal, walking hockey 

 

Overig:
Boksen, Yoga, dans voor senioren, Swing Brasil (Braziliaanse dans), Gelukwandelingen

 

Daarnaast hebben we nog extra activiteiten waar u tussendoor kan langs lopen:
> SilverFit; een virtueel fiets parcours door de Olympische stad Tokyo

> Fitfestival; verschillende activiteiten rondom gezondheid en fitheid

> GameZone; maak kennis met verschillende games en de virtuele wereld  


Deelname aan de Senior Games Rotterdam is gratis.


Corona
Uiteraard wordt er tijdens de activiteiten rekening gehouden met de op dat moment geldende coronamaatregelen van het RIVM. Om tijdens de sportdag en het sporten de afstand zoveel mogelijk te waarborgen vragen wij u na het twee uur durende tijdsblok het terrein weer te verlaten, zodat iedereen op een veilig manier kan bewegen.

 

Eten en drinken

Gedurende de dag kunt u op eigen kosten eten en drinken nuttigen. Wij verzorgen in de kantines en buiten op het terrein voldoende mogelijkheden hiervoor. Houdt er rekening mee dat u alleen met pin kan betalen.
 

Sportcomplex Olympia

Sportcomplex Olympia is een prachtig sportcomplex met een breed sportaanbod in IJsselmonde. Op sportcomplex Olympia kun je als sporter heel veel kanten op. Je kan er voetballen, hockeyen, American Football spelen, er is een atletiekbaan en er zijn 2 beachvelden. Voetbalverenigingen FC IJsselmonde en RV & AV Overmaas, Hockeyclub Feijenoord, 010 Trojans, Ghausia Cricket Club, Volley Zuid en Rotterdam Atletiek zijn hier gehuisvest.

 

Toiletten, kleedkamers en kluisjes

Tijdens de dag kan er gebruik gemaakt worden van de toiletten en kleedkamers op de begane grond van Sportcomplex Olympia. U kunt geen gebruik maken van een kluisjes, wij vragen u dan ook zoveel mogelijk persoonlijke eigendommen thuis te laten. De organisatie is niet verantwoordelijk voor gestolen en/of kwijt geraakte spullen.

 

Buitendijk 100
3078 XC Rotterdam 

 

Parkeren

Speciaal voor de bezoekers die met de auto komen is een groot parkeerterrein aangelegd bij de hoofdingang van de sportcampus aan de Olympiaweg. Dit is slechts op een enkele minuten loopafstand van de velden. Voor uw navigatiesysteem is het handig om Olympiaweg 280 in te voeren.


Openbaarvervoer

Tram 23 richting Beverwaard, halte Dwarsdijk, stopt op 10 minuten lopen van Sportcomplex Olympia. U kunt ook bus 70 richting Keizerswaard nemen. Wanneer u uitstapt bij halte Sportlaan is het nog 4 minuten lopen. 


De Senior Games Rotterdam worden mogelijk gemaakt door: 
Dignus, Laurens, Sportbedrijf Rotterdam, NOC*NSF en Gemeente Rotterdam

Senior Games Rotterdam